Hírek

Köszönet jár mindazoknak akik tesznek a sportért

By

on

5. és 6. helyen végeztek csapataink az egyetemi futsal bajnokságban, Rimaly István vezetőedzőnk összefoglalója:

  1. Bodon FC PázmányA csapat a 2013-2014 Budapesti Egyetemi Bajnokság elején alakult meg , egy amatőr infrastruktúrával ,de annál lelkesebb játékosokkal . Régi hagyományokra tekint vissza egy , az iskolánkban rendezett bajnokság a Pázmány Liga , amelyben hétről hétre összemérik tudásukat a legjobb focisták egyetemünkről . Ezen csapatok legjobbjaiban pedig felmerült a gondolat , hogy magasabb szinten is ki kellene próbálni magukat. Eleinte a JTE égisze alatt futott a dolog , sok köszönettel tartozunk Tóth Máténak , aki temérdek idejét áldozta arra , hogy a csapat létrejöhessen és elindulhasson az Egyetemi Bajnokságban. Jómagam a csapat irányítását 2014 őszétől vettem át és innentől már nem a JTE , hanem a BODON FC támogatta szereplésünk. A csapatot kizárólag egyetemisták alkotják , megyei bajnokságokban játszik néhányuk , zárójelben megjegyezném , hogy utánpótlás szinten néhányan kiemelkedő klubokban rúgták a bőrt .

    Az Egyetemi  Futsal Bajnokság a fő projekt minden évben , de emellett ha időnk engedi és van lehetőségünk , eljárunk tornákra . Ilyen volt például az elmúlt karácsony és szilveszter közé eső időpontban egy Székesfehérváron rendezett több napos torna (Masterplast) , amelyen igen erős csapatokkal találtuk szemben magunkat. Legnagyobb sajnálatunkra hiába kerültünk egy ágra az ELTE – BEAC-al , mindkét gárda búcsúzott a legjobb 16 között , így nem sikerült összemérni erőinket 5+1-es felállásban.

    6. Bodon FC Semmelweis

    A csapat az idén öltött igazi formát , mindennek alapját a Semmelweis Egyetemen történő labdarúgó edzés adta. Szerencsére igen jó alapanyag gyűlt össze a játékoskeretet nézve , így belevágtunk Bodon Péter segítségével a nagy kalandba , az egyetemi futsal bajnokságba . Gyakorlatilag teljesen új volt minden a srácok nagy részének , van aki először életében Futsal labdát októberben látott . De az alázat , a szorgalmas munka és a nagy küzdeni tudás kompenzálja az esetleges tudásbeli hiányt a mérkőzéseken.  A csapat kizárólag egyetemistákból áll , nincs olyan aki magasabban jegyzett bajnokságban játszana . Néhányan a megyei bajnokságokban szerepelnek nagypályán .

 

Bodon Péter az egyesület vezetője: Nagyon örülök, hogy ilyen jó társaságot ismerhettem meg, mindkét egyetemi csapatunkra büszke vagyok. Köszönet jár azoknak, akik tesznek a sportért , köszönet mindazoknak, akik azért  munkálkodnak,  hogy azt a sportot űzzük, amit a legjobban szeretünk. Azokat az embereket sem szabad elfelejteni, akik a múltban tettek a jelenünkért, akik elindították és felépítették az egyetemi bajnokságra az első csapatunkat, köszönet ezért Tóth Máténak, Rimaly Istvánnak , minden játékosnak, szurkolóknak, akik remek hangulatot varázsoltak a Budafoki Sportcsarnokba és mindenkinek, aki tett és tesz azért, hogy megvalósuljanak céljaink.

524713_10204609855361210_7151827513714445585_n